Transistor Music
Björn Lindberg, Aganche Lynx, Pontus, Nini Julia Bang, Sara Ullner, Cora Onori, Herman Müntzing/Endra, Emma Swensson & Evelina Gustafsson, Anne Methea, Cathrin Jensen, Sofia Thelin och Thesaurus, Jack Menkedick Band
Location: Red Room

Transistor har tillsammans med sångerskan och musikern Lise Kronér startat igång en musikfestival. Lise Kronér har bjudit i vänner och kollegor att utforskla kopplingen mellan det performativa och musikskapandet. Detta kommer senare att leda till en klubb i Malmö.
3-5/11. Se program nedan

 

Fredag 3 /11 /2017

19.00 – Välfärdsstaten

20.00 – installationer

Björn Lindberg: Mycket juice har offrats för att bygga det självspelande flaskkapellet. Varje flaska är fyllt med sitt eget ljud. Flytta runt på dem, bygg små flaskklungor, samla ihop dem till en flaskorkester eller stoppa ner örat i din favoritjuice.
Musik och flaskor av Björn Lindberg

 

21.00 – Aganche Lynx
Performancebandet Aganche Lynx gör musikdramatiska framträdanden där konstmusik med musikaliska referenser från världsmusik och jazz kombineras med absurdistiska texter.

 

Lördag 4/11 /2017

15.00 – Pontus
Efter att ha avslutat sina masterstudier på Musikhögskolan i Malmö med ett examensarbete om soloimprovisation har Pontus Häggblom fortsatt att fördjupa sig i ämnet. I sitt soloprojekt utforskar han bland annat rörelse och stillhet, impuls och eftertänksamhet och förhållandet mellan ljud och bild.

17.00 – VANDskabt
I ett känslopirrande musikaliskt ode tar musikern och performancekonstnären Nini Julia Bang och skådespelaren Sara Ullner med publiken på möten med härskare, vandrare, nornor, långt ute djupt vatten, där döden lurar och återuppståndelse utlovas.

19.00 – Cora Onori
Cora Onori debuterade på scenen våren 2016 och har sedan dess utvecklat sin scenkonst och musikaliska röst till en egen atmosfärisk värld. Cora har spelat på scener på båda sidor atlanten, släppt en EP där hon i sin egna unika blandning av BoomBap, Trap & Cloudrap djupdyker i själen med reflektioner om livet, samhällets frågor och bas. Hon har delat scen med flera stora internationella artister däribland Master Ace, Cakes da Killa & Ayla Shatz och karaktäriseras av sin höga energi och närvaro.

20.00 – Herman Müntzing/Endra
drone / techno / mashup
ambient / noise / chaos
glitch/ collage / failure
Stå, sitt, dansa, ligg, hoppa eller gör något annat
till en unik mix skapad av Herman Müntzing/Endra

 

Söndag 5/11 /2017

13.00 – Emma Swensson & Evelina Gustafsson
Emma och Eveliina tolkar Sonja Åkesson

15.00 – Reconnect what we left behind
Reconnect what we left behind är ett nytt perfomanceverk av de två danska konstnärerna AnneMethea och Cathrin Jensen. Livet är som ett tusenbitarspussel och i den här performanceverket tar de två konstnärerna en titt på sina gamla verk för att sätta ihop dem igen i en ram av rörelser och ljud. Genom dans och musik visar de på sina pussel när de försöker Reconnect what they left behind

17.00 – Sofia Thelin och Thesaurus
Sofia Thelin har etablerat sig som en egensinnig sångare med texter på svenska och en stor genrebredd. Musiken är visa/folk/world och rör sig mer och mer i riktning mot jazz och blues. Det rytmiska finns där konstant med mycket slagverk och dansanta tempon i tango-, vals- och latinodoftande arrangemang. Hennes texter är poetiska och vassa i sin samhällskritik med teman som utanförskap, kärlek över gränser och vikten av att prata med varandra. Sommaren 2017 är Sofia ute och turnerar med sitt band Thesaurus om att fortsätta vara som ett barn!

19.00 – Jack Menkedick Band
Jack Menkedick Band är ett projekt vars fokus är att framföra nya verk av Jackson Menkedick. Musiken undersöker kopplingen mellan frihet och struktur i mötet mellan publik pch musiker.

www.transistorfestivalen.se

Event dates
3 November, 18:00
4 November, 14:00
5 November, 14:00